back-to-top
ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Οδηγίες συνέντευξης

ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ
dinamiki-logo

Πως να ξεχωρίσετε στη συνέντευξη

Κατά την προετοιμασία της συνέντευξης.

Ο υποψήφιος οφείλει πριν τη διαδικασία της συνέντευξης να ενημερωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, προμηθευόμενος ενημερωτικά φυλλάδια της εταιρείας ή βλέποντας στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, τα κύρια προϊόντα, τις εγκαταστάσεις καθώς επίσης την κουλτούρα της εταιρείας, την πολιτική της και τους στόχους της.

Ακόμη, να διαβάσει προσεκτικά το βιογραφικό του σημείωμα γιατί με βάση αυτό επιλέχθηκε να περάσει από συνέντευξη, ώστε να είναι προετοιμασμένος για πιθανές ερωτήσεις.

Επιπλέον, σημαντικό είναι να δημιουργήσει μία λίστα ερωτήσεων με αποτέλεσμα να συλλέξει χρήσιμες πληροφορίες και να δημιουργήσει θετική εικόνα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι θετικός και ενθουσιώδης. Να είναι ειλικρινής και να ακούει προσεκτικά τις ερωτήσεις και να μην απαντάει εφόσον δεν έχει κατανοήσει το περιεχόμενο της ερώτησης.

Για να είναι μία απάντηση ολοκληρωμένη, θα πρέπει να υπάρχει και αιτιολόγηση. Ακόμη, να προσέξει η εμφάνισή του να είναι περιποιημένη -με σοβαρό και μετρημένο ντύσιμο.

Επιπρόσθετα, πολύ σημαντικό είναι να φροντίσει να βρίσκεται στο χώρο της συνέντευξης νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού. Εν κατακλείδι, ένας εργοδότης δίνει μεγάλη έμφαση στη γλώσσα του σώματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, πρέπει να κάθεται ίσια, με μια ελαφριά κλίση προς τα εμπρός (σημάδι που υποδηλώνει ενδιαφέρον) με στραμμένη την προσοχή στον εν δυνάμει εργοδότη.

Μετά τη συνέντευξη

Θα μετρούσε θετικά και θα έκανε εντύπωση στην επιχείρηση η αποστολή ενός ευχαριστηρίου γράμματος από τον υποψήφιο προς τον λήπτη της συνέντευξης. Πιο συγκεκριμένα, να περιγράφεται το πόσο αξιόλογη ήταν η εμπειρία της ανταλλαγής απόψεων μαζί του και πόσο πολύ θα επιθυμούσε πράγματι να συνεργαστεί μαζί του.

 
espa
epixeiriseis-programmata-taa